Studieekonomi

Alla våra kurser som är minst 4 veckor långa är berättigade till studiemedel via CSN för heltidsstudier. Villkoren är desamma vid studier i Sverige, på distans och utomlands.

Våra tidigare elever har särskilt bett oss betona att det är viktigt att du gör upp en budget innan du påbörjar dina studier här. Även om du söker och får studiemedel från CSN kommer du att behöva egna pengar. Framför allt under utlandstiden går det åt mycket till fritiden, resor, extra måltider, hygien, fickpengar m.m. 
CSN har gjort en kort film som riktar sig till dig som studerar på folkhögskola. se den här: Om studiemedel för dig på folkhögskola
Läs gärna mer om studieekonomi på:  folkhögskola.nu

I många fall får du som student rabatt. Tänk på att kontrollera vad du har för rabatter på Studentkortet eller Mecenatkortet!

Mecenatkortet

Studentkortet

Ytterligare upplysningar
Det är alltid bäst att höra med CSN direkt om vilka möjligheter just du har till studiestöd. Aktuella villkor för studiebidrag, studiemedel och särskilt vuxenstudiestöd samt ansökningsblanketter hittar du på  CSN.

Studiemedel för dig  över 20 år

Från och med höstterminen det år du fyller 20 år kan du söka studiemedel för att studera på folkhögskola.

   

   

Läs mer!

Studiemedel för dig  under 20 år

Till och med vårterminen det år du fyller 20 år får du studiehjälp om du läser en folkhögskolekurs på gymnasienivå på heltid. Studiehjälpen är ett bidrag som du inte behöver betala tillbaka och består av studiebidrag, inackorderingstillägg och extra tillägg.

Läs mer!

Särskilt vuxenstöd

Särskilt vuxenstöd SVUX (särskilt vuxenstudiestöd), SVUXA (särskilt vuxenstudiestöd för arbetslösa) och Särskilt utbildningsbidrag. Olika villkor för olika stödformer '“ kontakta CSN.