Vanliga frågor kring kurser i Aix-en-Provence

Jag har funderat på att söka kursen i franska i Aix-en-Provence och har några frågor angående denna. Om man inte vill bo i familj, kan man få hjälp att hitta boende?
Vi på skolan förmedlar endast boende i familj. Du kan få kontaktuppgifter till de elever som gått kursen tidigare och som inte har bott i familj, de brukar ha bra tips. Ett annat alternativ är att bo inackorderad de 4 första veckorna och under den tiden leta eget boende på plats.

Hur mycket kostar den obligatoriska försäkringen? Tar du extra reseförsäkring via din hemförsäkring brukar det kosta mellan 300-500 kronor.

Står bidraget utanför de 6 år man får från CSN då det är folkhögskola? Ja, kursen räknas som folkhögskole/gymnasienivå och utöver de 6 år du har rätt till studiestöd på högskolenivå har du även rätt till två år på folkhögskole/gymnasienivå.

Fokuserar man mycket på grammatik eller är det mest muntligt? Det är både och. Kursen bygger på att du ska lära dig språket ordentligt och eftersom franskan är uppbyggd som den är så blir det tyvärr en del grammatik. Att VÅGA prata är en stor del av kursen.

Hur krävande är kursen, kan man kanske jobba någon dag i veckan samtidigt eller rekommenderar ni inte det? Kursen räknas som heltid och är schemalagd mellan 9:00- cirka 14:00 varje vardag. Utöver det tillkommer egen studietid och projektarbeten. Men visst, det är många som jobbar extra på tex café eller dylikt samtidigt som de studerar.

Hur många tar ni in varje år? Hur stora och hur många klasser är det? Går man endast med svenskar eller folk från andra länder också?
Hur många vi kan ta in varje termin varierar något mellan 30-40 deltagare. I varje nivågrupp är det cirka 12 deltagare, ofta mindre antal i nybörjargrupperna. I klassen går endast elever från Braheskolan men på själva skolan finns elever från andra länder också.