Vanliga frågor kring kurser på Visingsö

-Vet ni hur schemat ser ut än? (Skulle va bra/skönt å sluta hyfsat på fredagar så man kommer hem hyfsat är ca 20 mil att köra)

På fredagar slutar kurserna till lunch (kl 12). Det går jälvklart bra att stanna över helgen då all mat etc ingår även under helgerna.


-Hur är det med maten, finns det vegetariskt? Vilka tider äter man? Får man som elever va med & bestämma nått? (Tränar mycket, så kosten är mycket viktig för mig.)

Blir du antagen får du en blankett som du får fylla i där du lämnar önskemål om tex vegetarisk kost. Vi har ett matråd på skolan och våra kockar försöker uppfylla de önskemål som framkommer även om det inte alltid är möjligt att uppfylla allt. Det är buffé både till frukost- lunch- och middag så du väljer mycket själv vad du vill äta.


-Har ni fritt wifi på skolan? Ja, på själva skolområdet men inte på internatboendet.


-Får man låna iPad eller nått av skolan under tiden man går? Nej, tyvärr.


-Färjan, får man nån rabatt eller nått när man pluggar hos er? Nej, men du kan köpa 10-kort som kostar 230:- tur och retur för personbiljett och 350:- om du har bil


-Hur funkar det hos/med värdfamiljen? Läs gärna mer här:http://loxdale.wpengine.com/life-at-loxdale/accommodation-welfare/


-Finns det nån sorts gym på ön eller vid skolan? (Tränar mycket) Som deltagare på Braheskolan har du kan du fritt utnyttja skolans gym. Deltagare på Braheskolan blir dessutom gratis medlemmar i VAIS (Visingsö AIS) och kan vara med gratis på alla deras aktiviteter. (http://www.visingoais.se). Du kan också välja idrott som tillval på schemat.

-Kan jag ha min bil parkerad vid skolan hela veckan utan att det händer nått med den?

Ja.

Hör av dig igen om du kommer på fler frågor!Hejsan! Jag har en fråga om kursen: Allmän kurs med engelskainriktning, visingsö/brighton.
Det står att "Kursen vänder sig till dig som söker behörighet för vidare studier. Du har läst något år eller flera på gymnasienivå och vill komplettera din utbildning." Vad innebär det? Att man inte har ett fullständigt gymnasiebetyg? eller att man behöver fler poäng till högskolan? o.s.v.

Hej! Det betyder att man behöver läsa in ett eller flera ämnen till sitt gymnasiebetyg. Man får naturligtvis gå allmän kurs även om man har ett fullständigt gymnasiebetyg.

Du kan läsa mer om omdömen och behörighet på folkhögskolestudier här: http://braheskolan.se/index.php?page=88

En fråga till: På visingsö och i brighton kan man ju välja tillvalsämnen och frivilliga kurser (t.ex. yoga, drama, brittisk historia, learning styles, introduction to british art o.s.v. och jag har sett någonstans att det finns journalistik att läsa, stämmer det? 
Vilka olika tillvalsämnen som erbjuds är olika termin från termin. I nuläget kan jag inte svara på exakt vilka som kommer att erbjudas till hösten. Vilka tillval du kan välja mellan får du reda på först när du blivit antagen till kursen.