English and Drama

Det är första gången vi kör den här kursen som en terminskurs, vi har tidigare kört en "allmän kurs med inriktning drama" på ett år. Nu vill vi testa att köra den som en terminskurs där halva tiden är förlagd i England.
Vi har märkt att många är intresserade av att komma in på en drama-utbildning i England och den här kursen kan vara ett steg i den riktningen.

På Visingsö-delen av kursen ges dramadelen i huvudsak på svenska då det är svenska dramapedagoger som undervisar. Drama-delen utgör ungefär hälften av studierna och engelska och ev. tillval resterande tid. På kursens Brighton-del så kommer alla undervisning att vara på engelska (varav hälften av tiden är drama).

I både Sverige och England så börjar skolan vid 9-tiden och pågår till cirka 15, måndag till torsdag, på fredagar brukar man sluta till lunch.

På kvällar och helger så finns flera frivilliga aktiviteter att delta i både på Visingsö och o Brighton.

I kursbeskrivningen har vi skrivit att kursen passar både nybörjare och den som tidigare sysslat med teater och drama. Ser vi på de ansökningar som kommit in hittills så har alla gått ett program med teaterinriktning på gymnasiet eller på annat sätt sysslat ganska mycket med drama sedan tidigare. Kursen är uppbyggd så att deltagarna har stort utrymme att själva påverka undervisningen.

När det gäller antagningen så ser vi främst till det personliga brevet, varför du vill gå kursen och ditt mål med den. Något spelprov behövs inte.