Akvarell Skriv ut

Den vackra miljön på Visingsö och Braheskolan manar till kreativt skapande. Här finns lummiga trädgårdar, vackra fasader, spännande ruiner och den asurblå Vättern att inspireras av.

Kursupplägg

Akvarellkursen genomförs på två nivåer, en för nybörjare och en för mer vana målare. Teori och övningar i klassrum varvas med exkursioner och skissning i det fria. Kursdeltagarna ska i första hand känna glädje och inspiration att skapa. Kursupplägget bygger därför på lek, glädje och positivt tänkande. Parallellt med de viktiga grunderna som komposition, färglära, perspektivlära m m leds du vidare till ett friare och mer spontant måleri. Stor vikt läggs vid uppbyggnad av bilden därför kommer vi att jobba mycket med planering och skissteknik.

Materialkostnad tillkommer beroende på vad du behöver köpa.

Nybörjargruppen:
Kursledare: Beata Hult, konstnär och bildlärare för bland annat Braheskolan
Förkunskaper: inga
Antal deltagare: min 6, max 15
Kurstider: kursstart kl 11.00 måndag 23 juli. Kursavslut kl 15.00 fredag 27 juli.

Fortsättningsgruppen:
Kursledare: Håkan Groop, konstnär och erfaren kursledare för bla Braheskolan. 
Förkunskaper: ej helt nybörjare, du måste kunna grunderna i akvarellmålning
Antal deltagare: min 6, max 15
Kurstider: kursstart kl 11.00 måndag 23 juli. Kursavslut kl 15.00 fredag 27 juli.

Övriga aktiviteter

Utöver kursen finns det tid och tillfälle att njuta av det vackra Visingsös natur och många arrangemang. Se vad ön har att erbjuda i höger spalt. Cykel finns att hyra från 90 kr/dag eller 200 kr/vecka. Vissa kvällar är det pubkväll och andra arrangemang på skolan.

Boende

Du bor i Braheskolans internat i enkelrum med toalett och dusch i korridor. Om du vill dela rum med någon du känner reduceras priset med 75 kr/person och natt. Du kan boka rum i högre standard med toalett, dusch och TV på rummet i mån av plats och till en kostnad av 300 kr/natt. Vill du bo en extra natt i anslutning till kursen är kostnaden 400 kr/natt, inkluderar frukost. Lakan och handdukar ingår i alla rum. Ange i din anmälan vilket boende du önskar.

Observera att du måste boka i god tid om du vill ha rum med högre standard, extranatt och/eller dubbelrum. Då anläggningen har hög beläggning under sommarsäsongen kan vi inte garantera att det finns utrymme för ändringar med kort varsel.

Mat

I priset ingår helpension; frukost, lunch, kvällsmål, förmiddags-samt eftermiddagsfika. Alla måltider serveras i restaurang Framnäs, vid eventuella utflykter som ingår i kursen ordnar vi med fika/lunchkorg.

Meddela oss i god tid om du har matallergier eller önskar någon specialkost.

Pris

Undervisning på folkhögskola är kostnadsfri, du betalar för kost, logi och visst kursmaterial. Avgiften påverkas av antalet kursdagar, kursupplägg och boendestandard och varierar därför mellan kurserna.

Internat enkelrum 3800 kr
               dubbelrum 3500 kr

Högre standard enkelrum 5100 kr
                            dubbelrum 4700 kr

Extra natt 400 kr

Med reservation för ändringar. Priserna ovan gäller sommaren 2017.

Anmälan och antagning

Du anmäler dig genom ansökningsformuläret i höger spalt. Då vi har begränsat med platser är det bra att skicka ansökan i god tid. Ange dina förkunskaper vid anmälan. På kurser utan krav på förkunskaper gäller först till kvarn-principen vid antagning. På kurser med förkunskapskrav kan det förekomma att vi gör ett urval bland de sökande.

Vi förbehåller oss att kursen kan ställas in med kort varsel i händelse av sjukdom eller för få anmälda deltagare. Därför rekommenderar vi att du väljer avbokningsbara biljetter om du reser med buss eller tåg.

Vi skickar ett kursbrev med deltagarlista och mer information ca 3-4 veckor innan kursstart. Tänk på att ange kontaktuppgifter som vi kan nå dig på även under sommarledighet!

Resa

Se tips på hur du reser till Visingsö i spalten bredvid.