Gitarrspel Skriv ut

Spelar du klassisk gitarr?  Då har vi kursen för dig som spelar fingerspel på akustisk gitarr. Du får spela i stor gitarrorkester och i mindre ensembler och du får många tillfällen att spela upp för andra. 


Kursupplägg

Kursen vill förmedla ett avspänt förhållningssätt till den klassiska gitarren och dess repertoar, där folkmusik, improvisation,
poesi m m kan fungera som inspiration till ett fördjupat musicerande. Kursen innehåller gitarrorkester, ensemblespel i mindre grupper, föreläsningar, workshops och en avslutande offentlig konsert samt ger möjlighet till solospel.

Kursen passar dig som kan spela fingerspel på akustisk gitarr på skilda nivåer. Om du är helt nybörjare på gitarr är kursen tyvärr inte lämpad för dig. Du bör besitta grundläggande kunskaper i notläsning på gitarr. Se notexempel här: Notexempel

Kursledare:
Börje Sandquist, verksam som musiker, kompositör, arrangör, pensionerad musikhögskolelektor vid Musikhögskolan i Malmö.
Per-Owe Solvelius klassisk gitarrist, hårdrocksgitarrist och lärare vid musikhögskolan i Ingesund och Trollhättans kulturskola. 

Förkunskaper: ej nybörjare, se ovan
Antal deltagare: min 15, max 30
Kurstider: kursstart kl 17.00 fredag 28 juli. Kursavslut kl 09.00 söndag 6 augusti.

Boende

Du bor i Braheskolans internat i enkelrum med toalett och dusch i korridor. Om du vill dela rum med någon du känner reduceras priset med 75 kr/person och natt. Vill du bo en extra natt i anslutning till kursen är kostnaden 300 kr/natt, inkluderar frukost. Lakan och handdukar ingår i alla rum. Ange i din anmälan vilket boende du önskar.

Observera att du måste boka i god tid om du vill ha extranatt och/eller dubbelrum. Då anläggningen har hög beläggning under sommarsäsongen kan vi inte garantera att det finns utrymme för ändringar med kort varsel.

Mat

I priset ingår helpension; frukost, lunch, kvällsmål, förmiddags-samt eftermiddagsfika. Alla måltider serveras i restaurang Framnäs, vid eventuella utflykter som ingår i kursen ordnar vi med fika/lunchkorg.

Meddela oss i god tid om du har matallergier eller önskar någon specialkost.

Pris

Undervisning på folkhögskola är kostnadsfri, du betalar för kost, logi och visst kursmaterial. Avgiften påverkas av antalet kursdagar, kursupplägg och boendestandard och varierar därför mellan kurserna.

Internat enkelrum    5100 kr
               dubbelrum 4500 kr

Med reservation för ändringar. Priserna ovan gäller sommaren 2017.

Extra natt 300 kr

Anmälan och antagning

Du anmäler dig genom ansökningsformuläret i höger spalt. Då vi har begränsat med platser är det bra att skicka ansökan i god tid. Ange dina förkunskaper vid anmälan. På kurser utan krav på förkunskaper gäller först till kvarn-principen vid antagning. På kurser med förkunskapskrav kan det förekomma att vi gör ett urval bland de sökande.

Vi förbehåller oss att kursen kan ställas in med kort varsel i händelse av sjukdom eller för få anmälda deltagare. Därför rekommenderar vi att du väljer avbokningsbara biljetter om du reser med buss eller tåg.

Vi skickar ett kursbrev med deltagarlista och mer information ca 3-4 veckor innan kursstart. Tänk på att ange kontaktuppgifter som vi kan nå dig på även under sommarledighet!

Resa

Se tips på hur du reser till Visingsö i spalten bredvid.