Spanska nybörjare Skriv ut

Studera spanska, ta ett kliv rakt in i språket och kulturen och upplev allt som medelhavsmetropolen Barcelona har att erbjuda.

Kursen vänder sig till dig som endast har ringa eller inga förkunskaper i spanska, men stor lust att lära.

Studierna är upplagda i enlighet med nivåerna A1.1, A1.2 och A2.1 enligt den europeiska nivåskalan, vilket ungefär motsvarar gymnasiets steg 1 och steg 2.

Studietakten är hög med 4 lektionstimmar om dagen och övningar att göra hemma och på stan.
Betoningen ligger på muntlig färdighet och träning i att klara vardagssituationer. Studierna är intensiva och baseras på kursböcker och varierande material.
Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg.

'œUtmärkt blandning av roligt, stimulerande, utmanande och intressant! Kursen låg på precis rätt nivå för en nybörjarkurs och jag kom därifrån med ett definitivt mål att fortsätta läsa spanska. Ett stort TACK till lärare och ledning, hade det inte varit för mina fortsatta studier här hemma i Sverige hade jag sökt till Spanska i praktiken bara för att få komma ner och köra en omgång till!' / Lisa

I Barcelona ordnar du ditt eget boende. Vi hjälper dig dock med all nödvändig information och bra kontakter. Du kommer att få mer information kring boendet i Barcelona om du blir antagen till kursen.

IS Barcelonas undervisningslokaler ligger i Barcelonas gamla stadskärna, Barrio Gótico (Gotiska kvarteren), några minuters promenad från Plaça Catalunya och en kvart från stranden. Skolan är liten och personlig, den administrativa personalen talar svenska och vi är måna om att ta väl hand om varje deltagare.

Lärare
Dina lärare har spanska som modersmål och är vana vid att undervisa skandinaviska elever.
Alla lärare har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Kursorten

Upplev Barcelona - den främsta medelhavsmetropolen.
Klimatet, kulturen, språket, närheten till övriga Europa och öppenheten för människor från andra länder gör Barcelona till ett intressant alternativ för svenskar som vill praktisera och studera spanska i utlandet. Pulserande stadsliv varvas med mångtusenårig historia och strandliv. Europeisk toppfotboll möter museer, avantgardistisk konst och design och sammanstrålar på spännande barer och restauranger.

Utbildning på folkhögskola är kostnadsfri. Du betalar en servicesavgift på 500 kr för terminen som går till studiematerial, studiebesök, aktiviteter, olycksfallsförsäkring, intyg mm.

Kostnader som tillkommer: boende (ca 300 '“ 450 €/månad), mat, resa till och från Barcelona, reseförsäkring om gäller hela terminen (obligatoriskt), resor inom staden, fickpengar

Kursen är berättigad till CSN för studier på heltid. Kursen berättigar till fullt studiestöd fr o m höstterminen det år man fyller 20. (Fullt bidrag + lån = 10016 kr/4 veckor)
Är du under 20 år får du studiebidraget (1050 kr) och ett inackorderingstillägg (upp till 2350 kr) varje månad.

Efter kursen har du möjlighet att söka vår kurs 'Spanska fortsättning'.