Spanska Fortsättning B1 och B2 Skriv ut

Studera spanska, ta ett kliv rakt in i språket och kulturen och upplev allt som medelhavsmetropolen Barcelona har att erbjuda.

Du bör ha kunskaper motsvarande steg 2 på högstadiet eller gymnasiet eller ha läst Spanska för nybörjare A1-A2 respektive B1 hos oss eller på något annat sätt ha uppnått kriterierna som motsvarar Europeiska nivåskalans steg A1- A2 resp. B1. Se Europeiska nivå-skalorna och gör gärna ett språktest för att bedöma din nivå som du hittar i rutan längst ner till höger.

Känner du dig osäker om huruvida kursen passar dig är du hjärtligt välkommen att höra av dig till oss på info@is-barcelona.com

Studierna är upplagda i enlighet med nivåerna B1-B2 enligt den europeiska nivåskalan. Detta motsvarar ungefär gymnasiets steg 3 och steg 4.

Studietakten är hög med 4 lektionstimmar om dagen och övningar att göra hemma och på stan.
Betoningen ligger på muntlig färdighet och träning i att klara vardagssituationer. Studierna är intensiva och baseras på kursböcker och varierande material.
Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg.

"Båda kurserna var hur bra som helst, mest på grund av lärarna. De är superengagerade, duktiga och har alla olika personligheter, så olika lärare passar olika elever- och man får ha dem allihop i olika perioder. Så det borde bli bra för alla under kursernas gång. Man lär sig oerhört mycket och får samtidigt lägga studiefarten i sin egen takt, så det här är kurser med ren studieglädje! Sedan är det något speciellt med folkhögskola, och här råder samma härliga stämning som på andra folkhögskolor. Omtänksam personal och härliga grupper, man får många fina vänner!" / Julia

I Barcelona ordnar du ditt eget boende. Vi hjälper dig dock med all nödvändig information och bra kontakter. Du kommer att få mer information kring boendet i Barcelona om du blir antagen till kursen.

IS Barcelonas undervisningslokaler ligger i Barcelonas gamla stadskärna, Barrio Gótico (Gotiska kvarteren), några minuters promenad från Plaça Catalunya och en kvart från stranden. Skolan är liten och personlig, den administrativa personalen talar svenska och vi är måna om att ta väl hand om varje deltagare.

Lärare
Dina lärare har spanska som modersmål och är vana vid att undervisa skandinaviska elever.
Alla lärare har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Kursorten

Upplev Barcelona - den främsta medelhavsmetropolen.
Klimatet, kulturen, språket, närheten till övriga Europa och öppenheten för människor från andra länder gör Barcelona till ett intressant alternativ för svenskar som vill praktisera och studera spanska i utlandet. Pulserande stadsliv varvas med mångtusenårig historia och strandliv. Europeisk toppfotboll möter museer, avantgardistisk konst och design och sammanstrålar på spännande barer och restauranger.

Utbildning på folkhögskola är kostnadsfri. Du betalar en serviceavgift på 700 kr för terminen som går till studiematerial, studiebesök, aktiviteter, olycksfallsförsäkring, intyg mm.

Kostnader som tillkommer: boende (ca 300 -450 euro/månad), mat, resa till och från Barcelona, reseförsäkring om gäller hela terminen (obligatoriskt), resor inom staden, fickpengar

Kursen är berättigad till CSN för studier på heltid. Kursen berättigar till fullt studiestöd fr o m höstterminen det år man fyller 20. (Fullt bidrag + lån = 10 016 kr/4 veckor)

Är du under 20 år får du studiebidraget (1050 kr) och ett inackorderingstillägg ( upp till 2350 kr) varje månad.