Konsthistoria i Florens Skriv ut

Följ med på en resa till renässansens vagga; Florens!
Du behöver inte ha några förkunskaper förutom ett stort intresse av konsthistoria.


Kursupplägg
Under kursen besöker vi Uffizierna och ägnar oss åt en konsthistorisk översikt genom att se ett trettiotal representativa verk. På Galleria de l´Accademia finns Michelangelos David och många andra intressanta och kända konstverk. Kyrkan Santa Croce är ett måste, renässansens stora genier har sina gravplatser eller minnesmärken där. Il Duomo och il Battistero är obligatoriska utflyktsmål. 

En utflykt till Siena är mycket rekommendabel men är valfri, eftersom kostnaden inte är inkluderad i kurspriset.

Vi upplever de mest fantastiska platserna med utsikt över hela staden, som Piazzale Michelangelo och Giardino di Boboli. På kvällarna får vi pröva på lokalbornas favoritrestauranger med hjälp av Cecilias dotter.


Kursledare: Cecilia Elvstam. Vid frågor om kursen, kontakta Cecilia på: celvstam@yahoo.se

Förkunskaper: Du behöver inte ha några förkunskaper, men vi vill att du har ett stort intresse av konsthistoria. Observera att vi kommer att promenera en del på kursen och därför passar kursen inte dig som är rörelsehindrad eller har svårt att gå längre sträckor.

Antal deltagare: minst 4, max 6

Kurstid: 17-24 oktober. Måndag den 17/10 är ankomstdag och måndagen den 24:e är avresedag.

Övriga aktiviteter:
Utöver kursen finns det tid och tillfälle att njuta av det vackra Florens och många arrangemang.

Kostnad, Boende, Mat
Undervisning på folkhögskola är kostnadsfri, du betalar för kost, logi och resa.
Maten står du själv för. Vi har kontakt med ett hotell som ligger centralt och är mycket fint. Avgiften vid enkelrum blir cirka 4000:-, då ingår hotell och inträden under kursen. Det går också att boka dubbelrum, mer information kring boendet kommer längre fram.

Anmälan och antagning
Du anmäler dig genom ansökningsformuläret i höger spalt. Då vi har begränsat med platser är det bra att skicka ansökan i god tid.

Vi förbehåller oss att kursen kan ställas in med kort varsel i händelse av sjukdom eller för få anmälda deltagare. Därför rekommenderar vi att du väljer avbokningsbara biljetter. Vi skickar ett kursbrev med deltagarlista och mer information ca 3-4 veckor innan kursstart.

Resa
Resa till Florens ordnar du själv.