Tvärflöjt Skriv ut

Tycker du också att fem flöjter är bättre än en? Vi vänder oss till dig som spelar tvärflöjt och vill spela tillsammans med andra flöjtister. I denna kurs får du spela i stora och små ensembler och kanske även med en och annan gitarrist. 

Kursupplägg

Kursen innehåller gemensam flöjtensemble med alla deltagare, ensemblespel i mindre grupper, föreläsningar och workshops. Möjlighet finns till solospel och enskilda lektioner. Vi kommer också att samarbeta med den gitarrkurs som pågår samtidigt och ta vara på de möjligheter som det ger.

Kursen passar dig som spelar tvärflöjt och vill få en chans att spela tillsammans med andra flöjtister därfokus ligger på ensemblespel. Kanske spelar du i en orkester och vill ha få lite mer fokus på tvärflöjten och spela lite trio eller kvartett? Eller så kanske ni redan spelar tillsammans i en flöjtensemble och vill få speltillfällen och lärarhandledning? Kursen kan också passa dig som spelat tvärflöjt tidigare och vill ta upp instrumentet igen.

För att få ut så mycket som möjligt av kursen bör du kunna spela efter noter på en grundläggande nivå. Kursen riktar sig således inte till nybörjare på tvärflöjt.

Kursledare:  Jörgen Tånnander är född och bosatt i Malmö. Han utbildades på stadens musikhögskola där han idag är anställd som flöjtlärare. Jörgen har studerat för Alain Marion och Raymond Guiot i Paris och mottagit franska statens stora årsstipendium samt Premier Prix de Ville de Paris.
Förkunskaper: ej nybörjare. Du måste kunna grunderna och kunna spela efter noter.
Antal deltagare: min 6, max12-15
Kurstider: kursstart kl 17.00 fredag 28 juli. Kursavslut kl 09.00 söndag 6 augusti.

Boende

Du bor i Braheskolans internat i enkelrum med toalett och dusch i korridor. Om du vill dela rum med någon du känner reduceras priset med 75 kr/person och natt. Vill du bo en extra natt i anslutning till kursen är kostnaden 400 kr/natt, inkluderar frukost. Lakan och handdukar ingår.

Observera att du måste boka i god tid om du vill ha extranatt och/eller dubbelrum. Då anläggningen har hög beläggning under sommarsäsongen kan vi inte garantera att det finns utrymme för ändringar med kort varsel.

Mat

I priset ingår helpension; frukost, lunch, kvällsmål, förmiddags-samt eftermiddagsfika. Alla måltider serveras i restaurang Framnäs, vid eventuella utflykter som ingår i kursen ordnar vi med fika/lunchkorg.

Meddela oss i god tid om du har matallergier eller önskar någon specialkost.

Pris

Undervisning på folkhögskola är kostnadsfri, du betalar för kost, logi och visst kursmaterial. Avgiften påverkas av antalet kursdagar, kursupplägg och boendestandard och varierar därför mellan kurserna.

Internat enkelrum 5100 kr
dubbelrum 4500 kr

Extra natt 400 kr

Med reservation för ändringar. Priserna ovan gäller sommaren 2017.

Anmälan och antagning

Du anmäler dig genom ansökningsformuläret i höger spalt. Då vi har begränsat med platser är det bra att skicka ansökan i god tid. Ange dina förkunskaper vid anmälan. På kurser utan krav på förkunskaper gäller först till kvarn-principen vid antagning. På kurser med förkunskapskrav kan det förekomma att vi gör ett urval bland de sökande.

Vi förbehåller oss att kursen kan ställas in med kort varsel i händelse av sjukdom eller för få anmälda deltagare. Därför rekommenderar vi att du väljer avbokningsbara biljetter om du reser med buss eller tåg.

Vi skickar ett kursbrev med deltagarlista och mer information ca 3-4 veckor innan kursstart. Tänk på att ange kontaktuppgifter som vi kan nå dig på även under sommarledighet!

Resa

Se tips på hur du reser till Visingsö i spalten bredvid.