Våga skapa med Beata Skriv ut

En kurs som i första hand ska ge glädje och inspiration att våga skapa. Vi provar olika tekniker inom bild och med övningar släpper loss det kreativa flödet och stärker ditt självförtroende.


Våga skapa med Beata är en kurs för dig som vill komma loss och just våga skapa! Kanske var det länge sen du målade eller skapade och behöver lite inspiration att komma igång, kanske har du alltid närt en önskan till kreativitet men inte vågat försöka på egen hand. Under några dagar får du möjlighet att prova lite olika material och tekniker i en avslappnad och härlig miljö. Vi provar material som lufttorkande lera, akvarell, teckning och papier mache. Övningarna varvas med eget arbete och inspirationsbesök på ön som exempelvis Galleri Pergården.

Du ska i första hand känna glädje och inspiration att skapa och därför fokuserar vi på lek, glädje och positivt tänkande. 

Kursledare: Beata Hult, konstnär och bildlärare för bland annat Braheskolan
Förkunskaper: inga
Antal deltagare: min 6, max 15
Kurstider: kursstart kl 11.00 måndag 25 juni. Kursavslut kl 15.00 fredag 29 juni


Övriga aktiviteter
Utöver kursen finns det tid och tillfälle att njuta av det vackra Visingsös natur och många arrangemang. Se vad ön har att erbjuda i höger spalt. Cykel finns att hyra från 90 kr/dag eller 200 kr/vecka. Vissa kvällar är det pubkväll och andra arrangemang på skolan.

Boende

Du bor i Braheskolans internat i enkelrum med toalett och dusch i korridor. Om du vill dela rum med någon du känner reduceras priset med 75 kr/person och natt. Du kan boka rum i högre standard med toalett, dusch och TV på rummet i mån av plats och till en kostnad av 300 kr extra/natt. Vill du bo en extra natt i anslutning till kursen är kostnaden 400 kr/natt, inkluderar frukost. Lakan och handdukar ingår i alla rum. Ange i din anmälan vilket boende du önskar.

Observera att du måste boka i god tid om du vill ha rum med högre standard, extranatt och/eller dubbelrum. Då anläggningen har hög beläggning under sommarsäsongen kan vi inte garantera att det finns utrymme för ändringar med kort varsel.

Mat

I priset ingår helpension; frukost, lunch, kvällsmål, förmiddags-samt eftermiddagsfika. Alla måltider serveras i restaurang Framnäs, vid eventuella utflykter som ingår i kursen ordnar vi med fika/lunchkorg.

Meddela oss i god tid om du har matallergier eller önskar någon specialkost.

Pris

Undervisning på folkhögskola är kostnadsfri, du betalar för kost, logi och visst kursmaterial. Avgiften påverkas av antalet kursdagar, kursupplägg och boendestandard och varierar därför mellan kurserna. 

Internat  enkelrum 3800 kr
               dubbelrum 3500 kr

Högre standard enkelrum 5100 kr
                            dubbelrum 4800 kr

Extra natt 400 kr

Med reservation för ändringar. Priserna ovan gäller sommaren 2017.

Kostnad för kursmaterial kan tillkomma, ca 200-400 kr. mer information kommer i kursbrev och betalas i så fall på plats.

Anmälan och antagning

Du anmäler dig genom ansökningsformuläret i höger spalt. Då vi har begränsat med platser är det bra att skicka ansökan i god tid. Ange dina förkunskaper vid anmälan. Ange även önskemål om boende i anmälan. På kurser utan krav på förkunskaper gäller först till kvarn-principen vid antagning. På kurser med förkunskapskrav kan det förekomma att vi gör ett urval bland de sökande.

Vi förbehåller oss att kursen kan ställas in med kort varsel i händelse av sjukdom eller för få anmälda deltagare. Därför rekommenderar vi att du väljer avbokningsbara biljetter om du reser med buss eller tåg.

Vi skickar ett kursbrev med deltagarlista och mer information ca 3-4 veckor innan kursstart. Tänk på att ange kontaktuppgifter som vi kan nå dig på även under sommarledighet!

Resa

Se tips på hur du reser till Visingsö i spalten bredvid.