Engelska för dig med afasi Skriv ut

Kan man gå en kurs i engelska när man har afasi? 
Ja, varför inte? 

Den här kursen vänder sig till dig som gillar engelska, att lära sig lite nytt och kanske hitta tillbaka till det man redan kan. Undervisningen är nivåanpassad och försöker i stor utsträckning anpassas efter deltagarnas behov. Innehållet är blandat med fokus på talad, vardaglig engelska. Vi har ett lektionspass på förmiddagen och ett på eftermiddagen, men naturligtvis ska man ha ork kvar att umgås "after school" också. Vi som undervisar har tidigare erfarenhet av att undervisa personer med afasi.

Kursen är ett samarbete mellan Braheskolan och Afasiförbundet i Sverige.

    

Kursupplägg (preliminärt)

Kurstart: måndag 28 maj; tid för resa. Kvällsmål serveras kl 17.30.
Tisdag 29 maj upprop och kursstart kl 9.30
Kursslut: fredag 1 juni. Kursen avslutas med lunch kl 12.00
Antal deltagare: min 6 deltagare, max 25 deltagare

Boende

Du bor i Braheskolans internat i enkelrum med toalett och dusch i korridor.  Vill du bo en extra natt i anslutning till kursen är kostnaden 300 kr/natt, inkluderar frukost. Lakan och handdukar ingår i alla rum. 

Mat

I kurspriset ingår helpension; frukost, lunch, kvällsmål, förmiddags-samt eftermiddagsfika. Alla måltider serveras i restaurang Framnäs, vid eventuella utflykter som ingår i kursen ordnar vi med fika/lunchkorg. Meddela oss i god tid om du har matallergier eller önskar någon specialkost.

Kostnad

Braheskolan är en folkhögskola vilket innebär att undervisningen är kostnadsfri. När du går en kurs hos oss betalar du för kost och logi. För kursen Engelska för dig med afasi söker Braheskolan bidrag från Specialpedagogiska myndigheten. Det innebär att kostnaden reduceras för kursdeltageren med motsvarande bidrag för kost/logi, samt att ett resebidrag betalas till ut från 200 kr upp till 810 kr i efterskott.

I priset ingår boende med helpension i Braheskolans elevinternat samt material, kopieringskostnader och aktiviteter inom kursen. Ange i din anmälan om du har medicinska behov av toalett på rummet. 

Deltagare på kursen betalar 2 455 kr (totalpris före SPSM-bidrag 3 670 kr)

Pris för medföljare som ej deltar i kursen:
Rum med helpension 3480 kr
Rum med frukost 2 160 kr
Per dag rum med helpension 870 kr
Per dag rum med frukost 540 kr

Anmälan och antagning

Du anmäler dig genom ansökningsformuläret i höger spalt. Du kan också maila eller ringa oss för din anmälan. Om du har gått kurs hos oss tidigare har vi dina uppgifter i vårt register. Då vi har begränsat med platser är det bra att göra anmälan i god tid. På den här kursen gäller först till kvarn-principen vid antagning. Senast 1a maj vill vi ha din anmälan.

Vi förbehåller oss att kursen kan ställas in med kort varsel i händelse av sjukdom eller för få anmälda deltagare. Därför rekommenderar vi att du väljer avbokningsbara biljetter om du reser med buss eller tåg.

Vi skickar ett kursbrev med deltagarlista och mer information ca 3-4 veckor innan kursstart. 

Resa

Se tips på hur du reser till Visingsö i spalten bredvid.