40+, Franska för dig över 40 Skriv ut

Målgrupp/ Förkunskaper

Kursen passar dig som vill förbättra dina kunskaper i franska.
På 40+ kursen handlar mycket om att VÅGA prata. Kanske var det ett tag sen du använde språket '“ här får du chansen att fräscha upp dina kunskaper!
För att vi lättare ska veta vilken nivå du ligger på ber vi dig göra det språktest vi länkar till i rutan till höger, och ange resultatet i din ansökan.

Mål

Kursen passar dig som vill förbättra din franska. Du får möjlighet att öka ditt självförtroende, att våga prata och ta kontakt, du lär dig om det franska samhället och kulturen.

    

Kursinnehåll
Du väljer själv om du enbart vill delta i de första 2 veckorna på Visingsö-delen av kursen eller om du också vill åka till Aix-en-Provence. Det går även bra att välja att enbart åka till Aix-en-Provence men då vill vi att du kan en del franska / har fräschat upp gamla kunskaper före kursstart.
Alla lektioner är på franska och förutom den dominerande språkundervisningen lär du dig språket genom 'kultur'kurser, utflykter och aktiviteter och diverse projekt. Under första veckan får du göra ett diagnostest och därefter nivågrupperas gruppen. Skolan börjar kl 09.00 och avslutas runt kl 14.45.

Kursen bygger på intensiva språkstudier med tonvikt på muntlig kommunikation. Varje kursvecka omfattar ca 18 franskalektioner och vi tränar konversation, ordförråd, uttal och grammatik. Du får tid över för att göra språkövningar på egen hand eller tillsammans med andra.

Boende
Visingsö: Du bor i eget rum med toalett, dusch och TV på rummet. I inackorderingen ingår helpension vilket innebär frukost, lunch, kvällsmål och kaffe alla kursdagar. Det finns möjlighet att hyra cykel för vistelsen på Visingsö.

Aix - en Provence: I Frankrike får du möjlighet att bo hos en värdfamilj i eget rum med halvpension. Givetvis kan du även ordna eget boende.

Skolan
Visingsö: Braheskolan ligger mitt på Visingsö med sjöutsikt åt två håll. Skolans består av olika byggnader med sin egen prägel och ligger omgivna av en vacker trädgård. I skolhuset finns lektionssalarna och sällskapsrum med kök. I matsalen som ligger i en vacker sekelskiftesbyggnad serveras alla måltider. På anläggningen finns också gym, bastu, fotbolls-och tennisbana och ett fint bibliotek.

Deltagare på Braheskolans kurser får fritt delta i VAIS, den lokala idrottsföreningens aktiviteter, de erbjuder t ex yoga, spinning, T-rex fotbollsträning mm. På ön finns ett aktivt föreningsliv som ordnar olika evenemang, det finns också en liten biograf som visar de senaste filmerna.

Visingsö ligger mitt i Vättern med färjeförbindelse till Gränna. Braheskolan ligger mitt på ön ca 3 km från hamnen. Det finns goda kommunikationer med Swebus och lokalbuss som gör det enkelt att ta sig till och från ön.

'Så fort vi klev av färjan slogs jag av den magiska atmosfären. Det personliga bemötandet och omhändertagandet gjorde att kursen på Visingsö blev någonting utöver det vanliga.' / Lars

Aix-en Provence: Braheskolan samarbetar med Internationella Skolorna i Aix-en-Provence som förutom andra kurser genomför folkhögskoleutbildningen. Internationella Skolorna i Aix-en-Provence är en internationell språkskola som utgör en mötesplats för människor från världens alla hörn som vill förkovra sig i franska. Skolans lokaler ligger centralt i Aix-en-Provence i nyrenoverade handikappsanpassade lokaler.Det råder en gemytlig stämning på skolan och personalen tar väl hand om varje deltagare. Här finns tillgång till multimediarum, fransk litteratur, DVD-filmer och sällskapsspel.

Lärare och personal

Dina lärare har franska som modersmål och är vana vid att undervisa skandinaviska deltagare. De har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

På skolan finns också administratörer, rektor mm. En del av personalen är svensktalande.

Kostnad

Visingsö
Du betalar för kost och logi, utflykter inom kursen, studerandeförsäkring samt visst läromedel och material. Du bor i eget rum med toalett, dusch och TV på rummet. I inackorderingen ingår helpension vilket innebär frukost, förmiddagskaffe, lunch, kvällsmål och eftermiddagsfika alla dagar i veckan. Lakan ingår ej, men du kan hyra det för 125 kr.

Kostnad för Visingsö: 5 320 kr

Kostnader som tillkommer: egna resor, fickpengar, frivilliga aktiviteter.

Aix-en-Provence
Du betalar en obligatorisk avgift på 500 kr/vecka som går till utflykter inom kursen, studerandeförsäkring samt visst läromedel och material. Om du väljer att bo hos en värdfamilj så är priset  ca 504 €‚ för två veckor inklusive halvpension. (OBS priserna är för preliminära för ht17 och kan komma att ändras)