Tyska för nybörjare 2 Skriv ut

Vill du lära dig mer tyska? Under 11 veckor kan du som har grundkunskaper i tyska läsa en kostnadsfri kurs med CSN på plats i Düsseldorf.

Under hösten har du själv möjlighet att upptäcka Düsseldorf samtidigt som du utvecklar grunderna i det tyska språket. Våra lärare har alla tyska som modersmål och lång erfarenhet av att undervisa utländska studenter. Undervisningen äger rum 4 lektionstimmar om dagen och bedrivs i våra lokaler centralt i stan. Därutöver får du kompletterande uppgifter att utföra hemma för att maximera inlärningen. Tyngdpunkten ligger på kommunikation samt praktisk tillämpning av språket. Dina nya kunskaper kan du dagligen omsätta i praktiken - oavsett om det handlar om att köpa bröd på bageriet, beställa mat på restaurang eller presentera dig för rumsgrannen.
Som ett komplement till undervisningen organiserar vi ett par intressanta studieresor till närliggande städer samt aktiviteter i Düsseldorf.

Kursen i Düsseldorf undervisas på nivå A2/2 och B1/1 enligt Europarådets nivåskala för språk. Målsättningen är att du efter avslutad kurs ska kunna:

- beskriva erfarenheter och händelser i ett samtal och uttrycka dina åsikter
förstå huvudinnehållet i tydligt standardtal om välkända företeelser samt fungera i de flesta situationer som kan uppstå vid     resor i länder eller områden där språket talas
- läsa och förstå texter som består av språk som hör till vardag och arbete
skriva personliga brev som beskriver upplevelser och intryck.

•

Du som saknar förkunskaper i tyska kan börja med att läsa Tyska för nybörjare sommarkurs.

Efter att ha läst Tyska för nybörjare är du behörig att söka till Tyska i praktiken.

Tyska för nybörjare 2 anordnas av Braheskolan '“ Visingsö folkhögskola och genomförs i samarbete med Internationella Skolorna Düsseldorf. Utbildning på folkhögskola är kostnadsfri. Innan kursstart betalar du en bekräftelseavgift på 500 SEK som går till studieresor, studiebesök och aktiviteter under kursen. Kostnader som tillkommer: boende (ca 300-400 €/månad), mat, resa till och från Düsseldorf, reseförsäkring, resor inom staden, fickpengar. Kurslitteraturen kostar ca 40 € och köps på plats.

Kursen är berättigad till CSN för studier på heltid. Kursen berättigar till fullt studiestöd fr o m höstterminen det år man fyller 20 (studiebidrag + studielån = 10016 SEK/månad). Är du under 20 år får du studiebidraget (1050 SEK) och ett inackorderingstillägg (2350 SEK) varje månad.

Du ordnar själv boendet i Düsseldorf, men vi hjälper dig med all nödvändig information och bra kontakter för möblerat boende. Du kommer att få mer information kring boendealternativ om du blir antagen till kursen.

Düsseldorf - en metropol i hjärtat av Europa. Düsseldorf är huvudstad i den tyska delstaten Nordrhein-Westfalen och bland tyskar känd under namnet 'världens längsta bardisk' (Die längste Theke der Welt). Med sina 600 000 invånare är det en levande stad med ett stort kulturellt utbud och en internationell prägel. Stadsdelen Altstadt bjuder på både gamla gränder, mysiga caféer, affärer och ett pulserande nattliv. Düsseldorfborna själva avslutar gärna dagen på den vackra strandpromenaden vid Rhen.