Dikt & kortprosa Skriv ut

För dig som vill utveckla din kreativa förmåga och ditt eget skrivande.

  

  

  

Kursinnehåll

Denna kurs vänder sig till dig som redan har gått en grundläggande skrivarkurs med skönlitterär inriktning, och som troligen har ett antal texter sparade på hårddisken.

Kursen fokuserar på poesi och prosa i kortare format: dikt, kortprosa och novell. Varje kursdag innehåller lekfulla skrivövningar, litterär teori, läsning av lyrik och kortare prosatexter. Ni sitter i smågrupp med textsamtal, där ni ömsesidigt ger och tar respons på era texter. Framför allt får ni dagliga skrivuppgifter och gott om utrymme för eget skrivande. Du kan cykla eller vandra på vackra Visingsö, där du får tid för inspiration och reflektion.

Kursledare: Charlotte Pauli, pensionerad folkhögskolelärare och mångårig skrivpedagog
Förkunskaper: Du ska ha deltagit i skrivarkurs och/eller annan erfarenhet av att samtala om text. Du förväntas ha kommit en bit i ditt skrivande.  För att kunna tillgodogöra dig kursen på bästa sätt så bör du ha med dig en egen bärbar dator. Du ska kunna e­posta dina texter.
Antal deltagare: min 6, max 15
Kurstider: kursstart kl 15.00 söndag 26 juni. Kursavslut kl 12.00 fredag 1 juli.

Boende

Du bor i Braheskolans internat i enkelrum med toalett och dusch i korridor. Om du vill dela rum med någon du känner reduceras priset med 75 kr/person och natt. Du kan boka rum i högre standard med toalett, dusch och TV på rummet i mån av plats och till en kostnad av 300 kr/natt. Vill du bo en extra natt i anslutning till kursen är kostnaden 400 kr/natt, inkluderar frukost. Lakan och handdukar ingår i alla rum. Ange i din anmälan vilket boende du önskar.

Observera att du måste boka i god tid om du vill ha rum med högre standard, extranatt och/eller dubbelrum. Då anläggningen har hög beläggning under sommarsäsongen kan vi inte garantera att det finns utrymme för ändringar med kort varsel. 

Mat

I priset ingår helpension; frukost, lunch, kvällsmål, förmiddags-samt eftermiddagsfika. Alla måltider serveras i restaurang Framnäs, vid eventuella utflykter som ingår i kursen ordnar vi med fika/lunchkorg.

Meddela oss i god tid om du har matallergier eller önskar någon specialkost.

Pris

Undervisning på folkhögskola är kostnadsfri, du betalar för kost, logi och visst kursmaterial. Avgiften påverkas av antalet kursdagar, kursupplägg och boendestandard och varierar därför mellan kurserna.

Internat enkelrum 4730 kr
               dubbelrum 4355 kr

Högre standard enkelrum 6355 kr
                            dubbelrum 5980 kr

Extra natt 400 kr

Med reservation för ändringar. Priserna ovan gäller sommaren 2017.

Anmälan och antagning

Du anmäler dig genom ansökningsformuläret i höger spalt. Då vi har begränsat med platser är det bra att skicka ansökan i god tid. Ange dina förkunskaper vid anmälan. På kurser utan krav på förkunskaper gäller först till kvarn-principen vid antagning. På kurser med förkunskapskrav kan det förekomma att vi gör ett urval bland de sökande.

Vi förbehåller oss att kursen kan ställas in med kort varsel i händelse av sjukdom eller för få anmälda deltagare. Därför rekommenderar vi att du väljer avbokningsbara biljetter om du reser med buss eller tåg.

Vi skickar ett kursbrev med deltagarlista och mer information ca 3-4 veckor innan kursstart. Tänk på att ange kontaktuppgifter som vi kan nå dig på även under sommarledighet!

Resa

Se tips på hur du reser till Visingsö i spalten bredvid.