Engelska för vägledare Skriv ut

Öka din språkkompetens under en vecka i England!

Detta är en kurs som vänder sig till dig som arbetar som studievägledare arbetsförmedlare eller liknande och vill förbättra din engelska. Kanske kommer du ofta i kontakt med nyanlända och vill öka din förmåga att kommunicera på engelska. Språkundervisningen är anpassad för att du lättare ska kunna göra dig förstådd och uttrycka dig bättre när du möter människor från andra kulturer.

Kursen anordnas Braheskolan, Visingsö Folkhögskola och undervisningen är avgiftsfri. Du betalar för kost och logi. Kursen är förlagd på Loxdale English Centre i Brighton och dagarna fylls med engelsklektioner, samhälls- och kulturorientering och studiebesök. Som deltagare har du möjlighet att vara med att påverka kursinnehållet. Detta är en unik möjlighet att få träffa andra inom samma yrkesgrupp, förbättra din engelska och uppleva England!

Kostnad och boende 
Undervisningen är kostnadsfri. Kostnad för inackordering i värdfamilj med halvpension (frukost samt lunch eller middag): 1200:-Kostnad inackordering i värdfamilj med helpension (frukost lunch och middag): 1500:-

Du bor hos en värdfamilj i eget rum med hel eller halvpension. De familjer som tar emot Braheskolans deltagare bor i närheten, högst 25 minuters gångväg från skolan.

Du ordnar själv resa till och från Brighton.

Kurstid
Söndagen den 1 oktober ankomst till värdfamilj, undervisning måndag till fredag. Du får stanna kvar hos värdfamiljen till och med söndagen den 8 oktober om du önskar.

För dig som vill anordnas det kvällsaktiviteter via skolan. Det finns även möjlighet att följa med på studieresa till Salisbury och Stonehenge lördagen den 7e oktober till självkostnadspris.

Brighton har en unik atmosfär för sin relativt ringa storlek med en omtalat öppensinnad och mångkulturell stadskärna. Staden ligger vid havet på Englands sydkust, ca 1 timmes tågresa från London.

Schema/program
Här hittar du ett preliminärt schema för kursen.