Trädgårdsdesign Skriv ut

Vill du lära dig mer om trädgård och hur man planerar den på ett bra sätt? Har du en trädgård du vill förnya eller kanske en förvildad trädgård du vill få ordning på?

Sommarkursen i Trädgårdsdesign är en inspirerande och lärorik kurs för alla trädgårdsintresserade och vänder sig till dig med trädgårdsdrömmar, med eller utan egen trädgård. När kursen är slut har du fått grundverktygen för att lättare kunna se helheten och göra något spännande med din egen trädgård.

Under kursen vidgar du dina kunskaper om trädgårdsväxter och planeringen av dem. Att kunna göra en planering av rätt växt på rätt plats, efter färg, form, storlek och odlingsegenskaper. Målet med kursen är också att stimulera och odla din kreativitet så att du kan utveckla din personliga stil i trädgården.
Se fram emot en inspirerande vecka som sätter fart på dina tankar, idéer och din kreativitet. Vi går pedagogiskt igenom de olika stegen i designprocessen. Föreläsningar och inspirerande bildspel blandas med praktiska övningar. Workshops, grupparbeten och individuell handledning gällande den egna trädgården leder fram till en färdig trädgårdsskiss. 

På schemat
Under veckan jobbar vi bland annat med:

TRÄDGÅRDSINSPIRATION - Stilar i trädgården, trädgård med tema, odla din kreativitet och finn din egen trädgårdsstil.

FÄRG & FORM I TRÄDGÅRDEN - Hur designar man med grönt? Vi går igenom hur man arbetar med färg och form i trädgården för att skapa vackra gröna miljöer.

FINN DINA FAVORITVÄXTER - Vi lär oss om växter som passar i villaträdgårdar, vi går igenom hur man skapar hållbara planteringar som är vackra året om.

JORDEN - Vi lär oss om jorden och hur vi på bästa sätt tar hand om jorden i trädgården.

Lärare:
Jag heter Ida Eriksson och startade min bana till trädgårdsarkitekt på Sveriges Lantbruksuniversitet i Alnarp där jag läst till trädgårdsingenjör med inriktning design. Efter avslutade studier har jag fått möjlighet att jobba på Botaniska trädgården i Uppsala samt Göteborg och under flera år som trädgårdsmästare i Trädgårdsföreningen i Göteborg. 

Under de senaste åren har jag arbetet som lärare i Trädgårdsdesign. Vid sidan av arbetet som  kursledare jobbar jag med trädgårdsrådgivningar och trädgårdsprojekt i mitt företag Trädgårdslängtan.

Att få jobba med och i trädgårdar är fantastiskt. Trädgården är en plats där vi får vara utomhus och njuta av naturen samtidigt som vi är hemma. Jag vill att trädgården ska bli en förlängning av huset, en skön miljö där vi får landa och kan koppla av. Den ska både vara vacker att betrakta och inbjudande att vara i. Jag tror på att gröna miljöer är betydelsefullt för oss och att en vacker trädgård gör gott både för vårt mående och välbefinnande. Oavsett vilken trädgård jag jobbar med så är drivkraften alltid att skapa trädgårdar som, liksom naturen, har en välgörande effekt på vår sinnesstämning.


Förkunskaper: inga
Antal deltagare: min 6, max 15
Kurstider: kursstart kl 11.00 måndag 25 juni. Kursavslut kl 15.00 fredag 29 juni


Övriga aktiviteter
Utöver kursen finns det tid och tillfälle att njuta av det vackra Visingsös natur och många arrangemang. Se vad ön har att erbjuda i höger spalt. Cykel finns att hyra från 90 kr/dag eller 200 kr/vecka. Vissa kvällar är det pubkväll och andra arrangemang på skolan.

Boende

Du bor i Braheskolans internat i enkelrum med toalett och dusch i korridor. Om du vill dela rum med någon du känner reduceras priset med 75 kr/person och natt. Du kan boka rum i högre standard med toalett, dusch och TV på rummet i mån av plats och till en kostnad av 300 kr extra/natt. Vill du bo en extra natt i anslutning till kursen är kostnaden 400 kr/natt, inkluderar frukost. Lakan och handdukar ingår i alla rum. Ange i din anmälan vilket boende du önskar.

Observera att du måste boka i god tid om du vill ha rum med högre standard, extranatt och/eller dubbelrum. Då anläggningen har hög beläggning under sommarsäsongen kan vi inte garantera att det finns utrymme för ändringar med kort varsel.

Mat

I priset ingår helpension; frukost, lunch, kvällsmål, förmiddags-samt eftermiddagsfika. Alla måltider serveras i restaurang Framnäs, vid eventuella utflykter som ingår i kursen ordnar vi med fika/lunchkorg.

Meddela oss i god tid om du har matallergier eller önskar någon specialkost.

Pris

Undervisning på folkhögskola är kostnadsfri, du betalar för kost, logi och visst kursmaterial. Avgiften påverkas av antalet kursdagar, kursupplägg och boendestandard och varierar därför mellan kurserna.

Internat enkelrum 3800 kr
dubbelrum 3500 kr

Högre standard enkelrum 5100 kr
dubbelrum 4800 kr

Extra natt 400 kr

Kostnad för kursmaterial kan tillkomma, ca 200-400 kr. mer information kommer i kursbrev och betalas i så fall på plats.

Anmälan och antagning

Du anmäler dig genom ansökningsformuläret i höger spalt. Då vi har begränsat med platser är det bra att skicka ansökan i god tid. Ange dina förkunskaper vid anmälan. Ange även önskemål om boende i anmälan. På kurser utan krav på förkunskaper gäller först till kvarn-principen vid antagning.

Vi förbehåller oss att kursen kan ställas in med kort varsel i händelse av sjukdom eller för få anmälda deltagare. Därför rekommenderar vi att du väljer avbokningsbara biljetter om du reser med buss eller tåg.

Vi skickar ett kursbrev med deltagarlista och mer information ca 3-4 veckor innan kursstart. Tänk på att ange kontaktuppgifter som vi kan nå dig på även under sommarledighet!

Resa

Se tips på hur du reser till Visingsö i spalten bredvid.