Dans och dur Skriv ut

Välkommen till en härlig vecka med dans och spel! Lär dig dansa polskor och bygdedanser från norr till söder.
För dig som spelar durspel har du chansen att lära dig nya låtar och förkovra dig.

  


     

DANS
Polskor / Bygdedanser
Förmiddag:  2,5 tim/dag.
Eftermiddag:  2,5 tim/dag.

Kursen vänder sig till dig som dansat polskor tidigare. Anmälan gäller parvis, men vi vill dock ändå ha en anmälan per person. Om du saknar danspartner, kontakta oss på skolan så försöker vi samordna.

Instruktörer är Leif och Margareta Virtanen som under många år gett kurser både inom och utom landet.

Kvällsdans
2 tim/dag
Förutom ovanstående danskurser, alternativt spelkurser, erbjuds möjlighet att deltaga i denna grupp med både genomgång av danser och fri dans under Stina och Lennart Jeppssons ledning. Stina och Lennart har en rik flora av danser som är användbara vid många danstillfällen

Stina och Lennart är till vardags instruktörer i Barsebäcks folkdanslag och håller även kurser på andra ställen inom och utom landet.

DURSPEL
Kursen vänder sig till dig som vill förkovra dig och lära nya låtar m.m. Kurstid: 5 tim/dag (om du deltar i någon av danskurserna blir kurstiden 2,5 tim/dag).

Instruktörer för denna kurs är Håkan Backlund, som är väl meriterad och har mångårig erfarenhet som kursledare.

Kursupplägg

Tiderna för dans- och spelkurserna kommer att läggas så att du ges möjlighet, att delta i två av dessa kurser. T ex Polskor/Bygdedans Förmiddag + Polskor/Bygdedans Eftermiddag,  Polskor/BygdedansFörmiddag + Durspel Eftermiddag osv, samt även att delta på kvällen tillsammans med Stina och Lennart.

Upplysningar om respektive kurs får du hos:

Polskor: Leif och Margareta Virtanen, tel. 0223-208 43 alt. 070-44 20 843
Durspel: Håkan Backlund, tel. 070-38 39 270
Blandade danser: Med Stina och Lennart Jeppsson, tel. 073-070 56 52

Kursledare: se ovan
Förkunskaper: se ovan
Antal deltagare: Durspel: min 6, max 15, Dans: min 10, max 40
Kurstider: kursstart måndag 7 augusti med middag kl 17.00 därefter upprop 18.30. Själva kursen avslutas sent på fredag 11 augusti, frukost och hemresa lördag morgon.

Boende

Du bor i rum med toalett, dusch och TV på rummet.  Ett set lakan och handdukar ingår i alla rum. Vill du bo en extra natt i anslutning till kursen är kostnaden 400 kr/natt, inkluderar frukost. Observera att du måste boka i god tid om du vill ha extranatt. Då anläggningen har hög beläggning under sommarsäsongen kan vi inte garantera att det finns utrymme för ändringar med kort varsel.

Mat

I priset ingår helpension; frukost, lunch, kvällsmål, förmiddags-samt eftermiddagsfika. Alla måltider serveras i restaurang Framnäs, vid eventuella utflykter som ingår i kursen ordnar vi med fika/lunchkorg.

Meddela oss i god tid om du har matallergier eller önskar någon specialkost.

Pris

Undervisning på folkhögskola är kostnadsfri, du betalar för kost, logi och visst kursmaterial. Avgiften påverkas av antalet kursdagar, kursupplägg och boendestandard och varierar därför mellan kurserna.

Högre standard: enkelrum 5100 kr/ person
                           dubbelrum 4700 kr / person

Extra natt 400 kr / person

Anmälan och antagning

Du anmäler dig genom ansökningsformuläret i höger spalt. Då vi har begränsat med platser är det bra att skicka ansökan i god tid. Ange dina förkunskaper vid anmälan. På kurser utan krav på förkunskaper gäller först till kvarn-principen vid antagning.  På kurser med förkunskapskrav kan det förekomma att vi gör ett urval bland de sökande.

Vi förbehåller oss att kursen kan ställas in med kort varsel i händelse av sjukdom eller för få anmälda deltagare. Därför rekommenderar vi att du väljer avbokningsbara biljetter om du reser med buss eller tåg.

Vi skickar ett kursbrev med deltagarlista och mer information ca 3-4 veckor innan kursstart.
Tänk på att ange kontaktuppgifter som vi kan nå dig på även under sommarledighet!

Resa

Se tips på hur du reser till Visingsö i spalten bredvid.