Eva Edevik-drama

Jag jobbar som: Lärare i drama och Teater på Braheskolan, Visingsö.

Varför jag jobbar på folkhögskola: Jag trivs enormt bra på Folkhögskolor! Har själv gått folkhögskola, och det blev första steget till att senare i livet fått möjlighet att arbeta på heltid med det jag älskar och brinner för '“ teater. Arbetssättet på folkhögskolor passar mig som hand i handsken. Ser mig själv mer som en ledsagande pedagog än en lärare. Jag arbetar tillsammans med deltagarna mot ett gemensamt mål. Jag delar med mig av mina kunskaper och erfarenheter och deltagarna delar med sig av sina. Vi utvecklas tillsammans. Det är inte överallt man får den friheten. Den förmånen får man inte på många arbetsplaster. Det är anledningen att folkhögskolor verkligen gör skillnad i människors liv och utveckling.

Vad är det bästa med Braheskolan: Det är en positiv och tillåtande inställning på den här skolan. Vi hittar hellre lösningar här, än att skapa problem. Uppstår det problem så löser vi dem. Man tar tillvara på kompetens och litar på förmågor. Utvecklande och kreativt tankesätt.

Något man inte får missa på Visingsö: Jag har en stor kärlek till Visingsborgs Slottsruin. Den ligger där, så majestätisk vid Vätterns strand! Det är inte svårt att föreställa sig hur den såg ut i sin glans dagar. Historiens vingslag känns i mitt ansikte när jag är där. En bidragande orsak till mina känslor för denna plats är att jag haft förmånen att regissera en föreställning och sätta liv i denna fantastiska plats under två somrar. Det var STORT!

Min favoritplats i världen: Ett soldattorp i skogen i Kalmar län. I dessa skogar, kohagar, blomsterängar, smultronställen, badplatser i den lilla sjön med vedeldad bastu och fiske, har jag tillbringat mina somrar sedan jag var 6 år. Det får aldrig ta slut