Internatboende

Du bor i enkelrum med viss variation på standard. I varje hus finns också gemensamt tv/sällskapsrum och ett pentry/litet kök. De allra flesta studerande på de långa folkhögskolekurserna väljer att bo i skolans internat. Rummen kan variera, exempelvis tvättställ, förvaringsutrymmen mm. 

Skolans internatboende "Bona" består av tre hus där tvättstuga och bastu finns i en källare i anslutning till boendet. "Bostället" har också åtta rum och tvättstuga i närheten. I varje hus finns tv-rum och pentry. Under de närmaste tre åren renoverar vi "Bona" så att rummen blir mer ljudisolerade och kaklade toaletter och duschar. Allt för att du som studerande ska bo så bra som möjligt. 
Om "Bona" och "Bostället" blir fullbelagt, vilket ibland händer, så kan skolan använda sig av de rum som egentligen är avsedda för hotellverksamhet eller "Fredängen" som numera är vandrarhem under sommaren. 

Maten brukar alltid vara uppskattad av våra elever. Köket är också van vid att ta hand om elever och gäster som har behov av specialkost, exempelvis vegetariskt, eller för matallergiker.Du äter alla måltider i skolans restaurang "Framnäs" så du behöver inte tänka på matlagning. Mat och boende ingår i deltagaravgiften. 

Alla kursdeltagare har helpension med frukost, lunch, kaffe och kvällsmål på vardagar samt frukost, lunch och kvällsmål på lördag och söndag. Matsalen ligger i en vacker byggnad från förra sekelskiftet och hela den trivsamma miljön bidrar till den goda stämningen och sammanhållningen bland våra kursdeltagare.

På skolområdet finns också bl a studierum, sällskapsrum, fritidslokaler och administration. Samlingsrummet med satellit-TV används gärna, liksom fotbollsplanen, tennisbanan och bastun. Det finns också matlagningsmöjlighet i skolbyggnaden som brukar nyttjas för brödbak, kvällsmackor m.m. Det är gott om pianon på skolan för dig som är musikintresserad. Som elev har du tillgång till styrketräningslokal på skolan och fritt medlemskap i öns lokala idrottförening VAIS som anordnar aktiviteter.

De allra flesta som kommer till Visingsö fascineras av vilken fantastisk ö det är.